Молитвы за родных и близких

Страница: 1 ... 6263646566676869707172 ... 88
Молитва святой великомученице Варваре

Святая славная и всехвальная великомученице Христова Варваре! Собраннии днесь в храме твоем Божественнем людие, и раце мощей твоих покланяющиися и любовию целующии, страдания же твоя мученическая и в них Самого страстоположника Христа, давшаго тебе не точию еже в Него веровати, но и еже по Нем страдати, похвалами ублажающе, молим тя, известная желания нашего ходатаице: моли с нами и о нас умоляемаго от твоего благоутробия Бога, да милостивно услышит нас, просящих Его благостыню, и не отставит от нас вся ко спасению и житию нуждная прошения, и дарует христианскую кончину животу нашему: безболезненну, непостыдну, мирну, Божественных таин причастну; и всем на всяком месте, во всякой скорби и обстоянии, требующим Его человеколюбия и помощи, великую Свою подаст милость, да благодатию Божиею и твоим теплым предстательством, душею и телом всегда здравии пребывающе, славим дивнаго во святых Своих Бога Израилева, не удаляющего помощи Своея от нас, ныне и присно и во веки веков. Аминь.

Молитва от обидчиков мученику Иоанну Воину

О великий Христов мучениче Иоанне, правоверных поборниче, врагов прогонителю и обидимых заступниче! Услыши нас, в бедах и скорбех молящихся тебе, яко дана тебе бысть благодать от Бога печальныя утешати, немощным помогати, неповинныя от напрасныя смерти избавляти и за всех зле страждущих молитися. Буди убо и нам поборник крепок на вся видимыя и невидимыя враги наша, яко да твоею помощию и поборством по нас посрамятся вси являющии нам злая. Умоли Господа нашего, да сподобит ны грешныя и недостойныя рабы Своя получити от Него неизреченная благая, яже уготова любящим Его, в Троице Святей славимого Бога, всегда ныне и присно и во веки веков. Аминь.

МОЛИТВЫ О ФИЗИЧЕСКОМ И ДУШЕВНОМ ЗДОРОВЬЕ ДЕТЕЙ

БОЛЕЗНИ ДЕТЕЙ И КРЕСТНИКОВ

Часто ли мы задумываемся, отчего болеют наши родные дети и наши дети крестные? Дети — они и есть дети, без болезней и ушибов ни один ребенок не вырос — так примерно мы говорим себе, когда в очередной раз наш малыш приболел или же снова разбил коленку практически на ровном месте. Так и я себе говорила, пока однажды не привелось мне задуматься об этой проблеме всерьез.

Каждый из нас, наверное, время от времени совершает поступки, о которых впоследствии старается не вспоминать, потому что вспоминать о них — стыдно. Жизнь прожить — не поле перейти, мы ошибаемся, падаем на этом пути, набиваем себе синяки и шишки… На своих ошибках мы учимся. Учимся мы и на своих «стыдных» поступках — быть лучше, по мере сил идти вперед в своем душевном развитии. И если мы искренне и горько раскаялись в содеянном, наши ошибки нам прощают. Если же, не раскаявшись, просто забыли, махнули рукой: мало ли что в жизни бывает, — нас наказывают. Это я поняла однажды совершенно точно.

— 67 —
Страница: 1 ... 6263646566676869707172 ... 88